Declaratie impunere impozit cladiri mixte unde nu se desfasoara activitati economice

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Buna ziua. Datorita noilor modificari legislative din acest an se depune declaratia de impunere pentru impozitul pe locuinte atunci cand la sediul persoanei fizice este inregistrat sdiul unui operator economic. Conform ultimelor prevederi daca cheltuielilie cu utilitatile nu sunt inregistrate in sarcina operatorului economic, proprietarul trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere in acest sens.
Doar ca la Primaria sectorului 3 in Bucuresti se cer toate documentele prevazute de lege pentru cazul in care operatoul economic suporta cheltuielile cu utilitatile si implicit proprietarul plateste impozit marit (adica cui firma, certificat constatator de la Registrul Comertului, care costa doar 45 de lei si necesita sa pierzi aproape o zi in Bucuresti pentru a-l obtine, iar daca mai esti si angajat trebuie sa pierzi si o zi de concediu, act de proprietate pe care bineinteles l-am depus la Primarie atunci cand mi-au luat casa in evidenta, copie CI).
In schimb la Targoviste la nici 100 de km departare, trebuie sa depui cum este si normal pentru o tara civilizata (asa cum ne-am dori sa fie si Romania) doar declaratia pe propria raspundere alaturi de declaratia de impunere. Sincer mi-as dori ca in Romania legea sa fie clara, sa se aplice unitar si sa vina in sprijinul cetatenilor de buna credinta care vor sa-si plateasca taxele si nu sa mentina pe functii niste functionari care nu stiu decat sa te trateze de sus si care din pacate nu fac decat sa ingreuneze rezolvarea problemelor de orice natura, desi sunt platiti din taxele platite de noi.
Va multumesc si sper ca timpul alocat pentru a descrie aceasta problema va fi recuperat prin clarificarea acestei probleme.