OMAI nr 1501 din 2003

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Propunerea 1:
Pentru schimbarea certificatului de inmatriculare (talonului) auto in cazul in care are loc schimbarea numelui titularului sunt necesare documentele de la art.14 din OMAI 1501 din 2003. Apreciez ca nu este necesara intreaga procedura birocratica de schimbare a talonului, in conditiile in care se modifica doar numele (prin casatorie sau deces). Pe bune, chiar e imposibil pentru MAI sa verifice ca am avut alt nume si acum am alt nume?
Propunere 2: In cazul in care are loc o schimbare de domiciliu, este total inutila deplasarea la RAR – timp, nervi, taxe, birocratie. Daca modificarea nu este una structurala, ci are loc doar modificarea de domiciliu, care este rolul RAR? In acest caz este necesara doar luarea in evidentele primariei pentru plata taxelor! Atat!!!

Propunerea 3: pe CIV (cartea de identitate a vehiculului) este trecuta adresa proprietarului. In cazul in care are loc schimbarea numelui, ce treaba are RAR? Nu stiu daca trebuie efectuate modificari pe CIV, dar, in caz afirmativ, iarasi nu mi se pare corect intrucat nu este ok sa implic RAR in aspecte care tin de altceva decat competentele ei tehnice

Modul in care este structurat intregul OMAI aminteste de reglementarile din perioada anterioara anului 1989, cand se inmatriculau toate masinile de scris… Se pare ca mentalitatile comuniste au fost la lucru atunci cand a fost emis Ordinul. Esenta este sa am masina inregistrata si inmatriculata si sa platesc taxele, nu sa alerg eu, in calitate de cetatean, sa dovedesc lucruri care pot fi aflate de autoritati (cu accent pe Politia care are toate bazele de date) pebaza unei simple interogari informatice pe baza de CNP!!!