Ingradirea unui teren

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Pentru a obtine o autorizatie de constructie pentru ingradirea unui teren mi s-au bifat in certificatul de urbanism toate documentele de la toate firmele de utilitati/institutiile abilitate, care erau enumerate in certificat. Eu de ex. nu doresc decat sa ingradesc provizoriu un teren (ca sa pot sa il curat, sa arate ingrijit etc.) iar prin lege sunt obligata sa prezint acte ca pentru constructia unei vile. Eu as schimba legea in privinta ingradirii terenurilor si as conditiona ca la cumpararea unui teren in mod obligatoriu sa se efectueze ingradirea (daca ea nu exista deja), dar nu in acest mod excesiv de birocratic si total costisitor ca timp si ca bani. In plus dupa ce obtii cu greu (pentru ca trebuie sa mergi pe la vreo 6 firme/institutii) documentele de la firmele/institutiile de mai sus – asta poate dura cateva luni – ti se spune la primarie ca aceste documente au valabilitate un an si daca nu te incadrezi o iei de la inceput cu alergatura, cheltuiala si pierderea de timp.
As obliga functionarul din Primarie, care prelucreaza cazul, sa il solutioneze in maxim 6 luni iar in caz contrar l-as penaliza. Daca solicitantul renunta la cererea sa, sa formuleze acest lucru in scris si atunci s-ar putea clasa cazul. Numai asa s-ar putea rezolva cu spagile din aceste birouri din primarii. Sa raspunda personal functionarii primariilor pentru rezolvarea fiecarui caz in parte.
Deci as dori sa se modifice legea si sa se dea posibilitatea ingradirii PROVIZORII a terenurilor intr-o procedura simplificata si sa se atraga raspunderea functionarului fata de rezolvarea cazului solicitantului.