Dovedirea calitatii de asigurat pentru servicii medicale

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Desi am domiciliul stabil si serviciul in Regatul Unit , in fiecare an fara exceptie , achit contravalorea asigurarilor medicale la trezoreria din Constanta (ANAF?) in perioada 10-15 Ianuarie .
Invariabil – cand ma duc la medicul de familie din Romania pentru a imi re innoi rețeta pentru HTA „sistemul ” indica ca NU sunt asigurat !!!
In fiecare an trebuie sa caut disperat chitanța cu care am plătit pentru un an întreg in avans si cu acea bucata de hârtie sa stau la alta coada (va închipuiți ce este la ANAF in perioada Ianuarie – e ca o grămada de rugby ) si cu aceeasi chitanța cu care am achitat statului (ANAF) sa ma prezint la alta coada la un birou tot al statului – DEDICAT acestei operațiuni in care o doamna ( plăcuța de plexiglas cu titlul ” ECONOMIST PRINCIPAL” ) foarte aferata se uita la chitanța si apasă pe doua taste de calculator pentru a ma „introduce” in sistem si a ma re confirma ca plătitor legitim de taxe de asigurări de sănătate .
Va rog sa rețineți ca aceasta doamna si acest birou au DOAR aceasta sarcina de serviciu – sa se uite la chitanțe cu un aer preocupat si sa apese ENTER pe terminalul de computer in dreptul fișierului persoanei , nimic altceva !!!
Am încercat sa am un dialog cu conducerea CJAS(numita politic de gașca lui Nicusor Constantinescu ) dar in cele doua tentative mi s-a spus ca sunt plecați ” pe teren ” si ca întreaga „vina” este a ANAF care refuza sa notifice casa județeana de asigurări de sănătate atunci când contribuabilii isi achita asigurările si ca NU exista un protocol /procedura in acest sens .
Am înțeles ca la conducerile celor doua insitutii (ANAF + CJAS ) sunt persoane din facțiuni antagonice ale fostului USL .
Ca sa rezum : stai ca vita la o coada de 200 de persoane sa iti achiți taxele LA STAT ,crezi ca ești in regula si te duci la doctor sa iti ia tensiunea si doctorul iti spune ca nu ești asigurat si te trimite la plimbare deoarece o alta instituție A ACELUIAȘI STAT nu a fost informata ca ti-ai plătit dările si ca ești in regula .
Cu aceeasi chitanța cu care ai achitat , la 2-3 luni după data achitării contribuției , trebuie sa stai la alta coada la CJAS unde o doamna Economist Principal se uita 2 secunde pe chitanța si apasă pe doua taste după care spune ” gata sunteți in evidenta noastră acum , urmatorul !”