plata intretinere la bloc si declaratie consum apa la bloc

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

traim intr-o tara unde, halucinant, inca se plateste intretinerea stand la coada pe coridorul mizerabil al blocului si asteptand ca administratorii sa-si toarne sacul cu barfe si povesti denigratoare despre ceilalti locatari (bineinteles ca si eu la randul meu intru la ‘ceilalti’ cand nu sunt de fata), sa taie o chitanta intr-un sfert de ora, timp in care mai fac diferite aluzii-atac subtil la persoana, sa iti spuna cate probleme au ei si ce rol important au, un fel de stapan al blocului si al celor ce-l locuiesc.. pe scurt: o simpla plata care ar trebui sa ia cateva minute la un automat (asa cum se platesc si alte facturi) tine foarte mult si se lasa cu dureri de cap. nu numai asta: nu exista decat un interval de timp foarte redus in decursul lunii pt a efectua aceasta plata (in blocul meu: 2h/saptamana, aceleasi in fiecare saptamana, deci daca omul are altceva de facut in acel interval orar si daca mai este vorba si de o activitate fixa, atunci ori chinuie un prieten sa strabata tot orasul ca sa stea la aceeasi coada, sa-i plateasca chiria, ori ramane cu restanta). Bineinteles se poate suna la usa administratiei si in alte zile, la alte ore.. teoretic.. pt ca in practica asta inseamna vreo trei incercari pana cand ti se spune ca administratorul/a nu are timp, iar cand in sfarsit se intampla asta, urmeaza din nou aluzii, povesti despre alti locatari, poezia ‘eu ajut locatarii, de exemplu acum pe dvs, dar locatarii doar se plang si nu respecta nimic’ etc. Plata intretinerii a devenit o corvoada, incat o las cate doua-trei luni (pana ajunge la nivelul fondului de rulment, alta prostie a sistemului: bani blocati degeaba, care se devalorizraza in timp) numai ca sa evit intalnirea cu administratia, iar uneori pt ca pur si simplu n-am timp sa ajung in acele patru posibilitati de cate 2h pe luna.
si mai mare grozavie este acum problema declararii consumului de apa pe apartament! in epoca internetului se completeaza lunar acele hartiute primite in posta de la administratie.. hartiute care apar in posta undeva la sfarsitul lunii si care trebuie date pana in prima zi a lunii, altfel, conform mesajului amenintator al administratiei ‘locatarii sunt trecuti pe pausal’. Am ajuns sa-mi planific toata viata in jurul hartiutelor cu declararea consumului de apa, nu cumva sa fiu plecata de acasa exact in acele 2-3-4-5 zile cand are loc schimbul de hartiute intre cutiile postale, ca ma trezesc cu cine stie ce suma de plata a apei. Ori daca chiar trebuie sa plec, din nou urmeaza vanarea unei zile cand administratora este disponibila, explicarea problemei (mai exact darea raportului, un fel de control militienesc adica), explicatie ce sigur va deveni una din barfele ei obisnuite si care oricum nu trebuie sa priveasca pe nimeni, fiind viata mea privata (cand, unde, pt ce plec etc). Nu cumva sa plec de mai multe ori in perioada de schimb de hartiute, ca deja devin o persoana suspecta si risc vreo ora de critica si aluzii de la aceeasi administratie, pe acelasi coridor de bloc. Din nou: singura solutie este prietenul/a care alta treaba nu are decat sa traverseze orasul ca sa puna hartiuta in cutia postala a administratiei.

Ar trebui reduse si rolul si sarcinile administratorilor de bloc, care in fond nu au decat un job si in acesta nu intra spionarea locatarilor (veche meteahna!), raspandirea de povesti denigratoare printre acestia (si implicit instigarea la ura), viata privata de orice fel a acelorasi locatari. Plata intretinerii ar trebui facturata in mod neutru la orice ora si zi, la un dispozitiv automat de facturare. Pt apa se poate plati asa cum se efevtueaza plata pt electricitate (transmiterea consumului prin internet cu citire acasa la anumite intervale de timp).