Inlaturare documente suplimentare angajare

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

In momentul inceperii procedurii de angajare, atat intr-o pozitie la o institutie publica cat si la o firma privata, anumite documente solicitate nu fac decat sa puna cetateanul pe drumuri si pe cheltuit bani, cand informatiile exista deja intr-o forma sau alta, in sistemul informatic:

1)Revisal – Atat firmele cat si institutiile statului au acces la aceasta platforma dar, poate din cauza obisnuintei, institutiile statului cer in lista de documente necesare angajarii, adeverinte de vechime de la fiecare loc de munca anterior. Acest lucru pune cetateanul pe drumuri, uneori neputand sa obtina toate deverintele intrucat poate unele firme au disparut.

2) Cazierul judiciar – E un lucru bun ca institutiile statului nu vor mai cere cazier judiciar cetateanului, dar lucrul acesta poate fi imbunatatit si pentru firmele private: cu o aplicatie gen Revisal, firmele sa poata solicita cazierul judiciar a unei persoane ce urmeaza a fi angajat, in felul acesta se elimina durata obtinerii cazierului cat si costul.

3)Adeverinta medicala – apt de munca : Asa cum sistemul medical a creat o baza comuna de date pentru pacienti, ar trebui ca intitutiile statului si firmele private, sa poate cere (tot in sistem gen Revisal ) aceasta informatie. Aceasta informatie poate fi si prea veche in sistem (mai mult de 3 luni de la ultima vizita) – atunci cetateanul va trebui sa mai faca o vizita la medicul de familie. Problemele apar cand intr-o perioada de 2-3 luni cetateanul doreste sa aplice la mai multe pozitii, toate cerand aceasta adeverinta, asa ca cetateanul va face nenumarate vizite la medicul de familie si va cere numeroase adeverinte.

4) Legalizarea actelor de studii – Exemplu: pentru a fi scutit de impozit, un programator va trebui sa legalizeze fotocopii dupa actele de studii, de fiecare data cand schimba compania. Acest lucru ar trebui fie schimbat prin notarea fotocopiilor cu „conform cu originalul” de catre persoana care primeste dosarul sau, implementarea intr-un sistem informatic ce permite accesul angajatorului la o baza de date (a sistemului de invatamant) de unde poate prelua informatiile dorite (fara a mai fi nevoie de suport fizic al documentelor)