Carte de identitate cetatean roman din strainatate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Fratele meu locuieste in Canada si este cetatean canadian dar este in continuare cetatean roman. Nu a renuntat niciodata la cetatenia romana. Locuieste atat in Canada cat si in Romania. Actele sale (BI, pasaport, permis) au expirat de cativa ani si a dorit acum sa le reactualizeze. Desi in prima faza cand am fost in audienta la Evidenta Populatie Timis la dna. director Constanta Tecu si i-am expus problema mi s-a spus ca e ok, trebuie sa aduca doar Certificatul de Nastere si Certificatul de Casatorie, cand am trecut la fapte si au verificat ca are domiciliul in Canada, lucratorii de acolo au spus ca trebuie sa renunte la domiciliul canadian, procedura ce este inepta si ar presupune niste formalitati ce dureaza peste 30 de zile.
In realitate locuieste in ambele parti (Canada si Romania). Tehnic si practic uneori sta mai multe zile pe an in Romania, alteori mai mult in Canada. Dar asta e optiunea lui, nu?!
In plus, atitudinea din aceasta institutie este cel putin comunista (ca sa nu spunem aroganta si impertinenta). Nimeni nu tine ecusoanele la vedere si refuza sa se prezinte).