Declaratii fiscale

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Institutiile statului care fac schimb de informatii intre ele, sa-si dezvolte interfete (o interfata este un raport care genereaza un fisier intr-un anumit format care se salveaza pe un server si care este transmis automat care un alt server, de unde se incarca, tot automat, in programul unei alte institutii) intre programele pe care le utilizeaza.
Exemple mai jos:
Daca eu angajator declar in D112 toate taxele si salariul net al angajatilor, de ce trebuie sa mai declar si la statistica aceleasi cifre? De ce trebuie sa mai declar si la sanatate concediile medicale? Daca declar impozitul lunar de ce trebuie sa-l declar si la sfarsit de an? Daca eu, angajator intretin la sediul meu registrul angajatilor, de ce trebuie sa-l mai declar si la ITM?
Daca eu sunt angajat, iar datele mele sunt la ANAF de ce trebuie sa ma duc cu adeverinta de salariat la spital din moment ce am card de sanatate?
Daca am ajuns la medicul meu curant si mi-a prescris medicamente intr-un soft al spitalului de ce medicul de familie nu poate vedea tot istoricul consultatiei, daca tot introduce cardul de sanatate intr-un cititor (tot soft )? De ce medicul de familie trebuie sa listeze o foaie de hartie cu care te duci la farmacie ca sa-ti cumperi medicamentele cand farmacista poate intra in sistem (tot soft), pe baza cardului si sa citeasca acolo?
De ce nu punem soft-urile sa comunice intre ele? Ca sa tinem in picioare institutii inutile si oameni de o incompetenta crasa.