Admitere contestație examen

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

N-aș zice că problema pe care o ridic este împovărătoare, cât incorectă. Atunci când se fac contestații la concursurile organizate de MEN nu se admit decât cele în care se obține un rezultat mai mare sau mai mic cu 0,5 puncte față de rezultatul inițial. În condițiile în care nu de azi sau de ieri, ci de foarte mult timp orice sutime contează la departajarea față de un terț, este absurd să se impună acest prag. Dau un exemplu care nu-i chiar așa de rar: dacă cineva a obținut la prima corectare 9,51 înseamnă că acea persoană nu mai poate face contestație deoarece nu poate obține mai mult de 10, adică mai mult de 0,49 puncte. Cum, de exemplu, la Liceul Sf. Sava s-a intrat anul trecut cu 9,72 la matematică-informatică sper că vă dați seama cât de mult contează orice sutime la acest examen.
Un alt aspect legat tot de corectură. Dacă la recorectare se obține o notă mai mică, să rămână ca notă finală nota obținută la corectarea inițială. Știu câteva cazuri de persoane care au evitat să conteste rezultatele deoarece le-a fost frică să nu obțină o notă mai mică la recorectare. Ori, nu prin frică se stabilesc valorile reale.
Eu nu am auzit până acum să fie sancționat vreun profesor care a fost prea exigent, respectiv prea permisiv în evaluarea elevilor la astfel de evenimente din care au rezultat diferențe mai mari de 0,5 puncte. Pentru că acest prag doar pentru așa ceva ar putea să-și justifice existența.