Obtinerea concediului medical

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 4,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

În prezent, dacă eu mă trezesc dimineața răcit cobză, pentru a putea obține concediu medical trebuie să mă duc răcit cobză la serviciu, să obțin o adeverință de la angajator, cu care să merg apoi, răcit cobză la medicul de familie care îmi va elibera adeverința de concediu medical.

Adeverința de concediu medical se elibereaza în prima zi de concediu. Dacă de exemplu stau la pat 3 zile și de abia în a 4 mă pot ridica pentru a ajunge la medic, eu nu pot lua concediu medical pe primele 3 zile.

Consider că acea primă hârtie cu care mă duc de la angajator la medicul de familie este inutilă. CNAS are în baza de date firma la care sunt angajat și o poate contacta pentru obținerea confirmării că eu încă sunt angajat, chiar și post-concediu medical deoarece dacă eu nu sunt angajat, adeverința de concediu medical este inutilă. Cui o duc? De la ce mă învoiesc?

Consider că a doua hârtie , adeverința de concediu medical ar trebui să poată fi acordată pentru zile precedente. Dacă de exemplu sunt într-un accident de mașină și stau 3 zile la terapie intensivă, eu nu am cum să ajung la medicul de familie. Ceva mă face să cred că aici e altă situație dar nu cunosc concret pentru că încă nu m-am lovit.

Ce m-a lovit însă e faptul că de fiecare dată când răcesc iarna prefer să îmi iau concediu de odihnă pentru că obținerea celui medical este o bătaie prea mare de cap din punct de vedere birocratic.