Formulare bilingve(RO/EN) la Ambasade si Consulate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Am apelat la Ambasada Romaniei din Beijing pentru inregistrarea certificatului de nastere emis de autoritatile chineze. Tatal copilului meu este cetatean american, necunoscator de limba romana. La Ambasada ni s-a dat un teac de documente de completat, toate in limba romana. Pentru un cetatean strain, este imposibil sa le completeze corect.
Este inadmisibil ca in anul 2016, intr-o tara a Uniunii Europene, sa nu existe documente bilingve in ambasade si consulate. Nu numai cetateni romani apeleaza la serviciile ambasadelor. Femeile romance(sau barbati) fac copii si se casatoresc si cu cetateni straini, nu numai cetateni romani.
Este inadmisibil sa nu existe o procedura clara de eliberare a documentelor la ambasada. Am fost in contact cu 4 persoane diferite, fiecare cerand documente diferite.
Este inadmisibil ca pentru un certificat de nastere, scris de mana, solicitat Ambasadei Romane din Beijing sa asteptam 6 ore, cu un bebelus de 4 luni dupa noi, in masura in care nu mai era absolut nimeni in ambasada.
Aceleasi probleme pot fi intalnite si la Consulatul din Munich.