Informare regim vama si repatriere

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Locuiesc in alta tara si singura posibilitate de a cere informatii despre care sunt procedurile vamale le pot trimite prin e-mail, fara a contacta consulatul de aici, prefer sa discut cu institutia care chiar va fi parte activa in actiune.
Problema este ca un simplul e-mail nu este de ajuns, ci trebuie, citez:

„Referitor la solicitarea dvs. vă informăm că în conformitate cu art. 18 şi 19 din Regulamentul de aplicare a Codului Vamal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, solicitarea de informaţii privind aplicarea reglementărilor vamale se adresează biroului vamal în a cărui rază de competenţă se desfăşoară sau urmează să se desfăşoare operaţiunea de vămuire. Cererea trebuie să fie redactată în limba română şi să conţină numele şi adresa, respectiv denumirea şi sediul solicitantului, precum şi obiectul acesteia. ”

Site-ul DGV deasemenea este confuz iar informatiile sunt greu de gasit, si atunci cand sunt gasite sunt doar documente oficiale foarte greu de inteles de multe persoane. Un site mai user-friendly ar fi mai util, si cu oameni care sa raspunda rapid la cereri de informatii.