Card european de asigurari sociale de sanatate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 4,80 din maxim posibil 5)
Încarc...

Buna ziua,

Măsuri pentru simplificarea procedurilor și reducerea eforturilor cetățenilor de procurare a unor documente.

Astazi, 19.07.2016, am mers la Casa de assigurari de sanatate a Municipiului Bucuresti pentru a depune cererea privind eliberarea cardului european de asigurari sociale de sanatate.

Primul impediment: programul de lucru: 8:30 – 14:30, luni, marti, miercuri, 12:00-18:00 joi, iar vineri, „fiind zi scurta”: nu au program cu publicul !!!!

Inainte de a ma prezenta, am intrat pe site-ul CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) unde, la „sectiunea :”Modalitățile de eliberare și utilizare a Cardului European ” gasim urmatoarea informatie:

„Cum intri în posesia CEASS?

Acest card se eliberează la cerere. Asiguratul va depune în scris, la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află, o solicitare la care anexează o copie a carţii de identitate sau, în cazul minorilor, a certificatului de naştere.”

Asa cum spuneam, astazi am mers la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, din Floreasca, str. Sergent Matei N. Dumitru nr. 1-3, Sector 2, Bucuresti, insotit de fotocopii dupa actul meu si al sotiei de identitate, iar la copii fotocopii dupa certificatele de nastere, toate acestea insotite de vesnica cerere tip de eliberare a cardului european de asigurari sociale de sanatate.
Cand am intrat in biroul respectiv, etaj 3, cam. 4, parca era de asteptat, mi-au fost cerute in plus adeverinte eliberate de catre angajator, adeverinte care sa adevereasca ca mi-a fost retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate.

Cererea mea descarcata de pe acelasi site www.cnas.ro nu era buna, ci doar cea de pe site-ul http://www.casan.ro/casmb/ este buna, iarasi si aici o alta inadvertenta intre Casa Nationala si Casa Municipiului Bucuresti

Le-am explicat ca am obtinut informatiile de pe site-ul CNAS , site pe care se mentiona foarte clar ca , asa cum am citat si mai sus faptul ca:

” Acest card se eliberează la cerere. Asiguratul va depune în scris, la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află, o solicitare la care anexează o copie a carţii de identitate sau, în cazul minorilor, a certificatului de naştere.”

Degeaba, raspunsul lor a fost: „aici sunteti la CASMB nu la CNAS”.
Am incercat sa le arat ca au si dumnealor posibilitatea de a verifica orice persoana(http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html), in baza CNP-ului, daca respectiva persoana este sau nu asigurata, dar raspunsul a fost foarte sec : NU.

Pana la urma am reusit sa depun, doar pentru mine, la registratura institutiei, cererea mea deja completata, insotita doar de copie dupa CI pentru care am obtinut nr. 28916 / 19.07.2016.

Apreciez efortul echipei din Guvern ce incearca sa simplifice sau sa elimite birocratia din tot ce inseamna instituii publice, insa, ma tem ca va fi foarte greu de pus in practica.