dovada de circulatie

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (7 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

1. Cererea de prelungire a dovezii de circulatie se poate depune fizic la ghiseul tribunalului, prin posta, in cutia postala de la tribunal sau pe email. Problema este ca unele cereri sunt „ratacite” – dupa cateva zile de la depunere mergi la politie sa-ti prelungesti dovada si acolo ti se spune ca aprobarea nu a ajuns la ei, dupa care mergi la tribunal si dupa ce stai 1-2 ore la coada (programul de relatii cu publicul 2 ore in 2 zile din saptamana) ti se spune sa mai depui o cerere pentru ca personalul nu gaseste cererea anterioara. Pentru a creste sansale ca o cerere online sa se proceseze este nevoie sa suni la tribunal sa confime cineva ca a primit cererea. Solutia pentru asta ar fi o aplicatie functionala in care la trimiterea cererii sa primesti o confimare de primire/numar de inregistrare, sa poti vedea in timp real statusul cererii si momentul aprobarii (termenul dat de cei de la tribunal este 7 zile, dar cererile se aproba uneori mai repede si daca nu mergi sa o ridici pierzi zile de valabilitate a dovezii).
2. Cererile aprobate de la tribunal sunt ridicate in format fizic si transportate spre politie, ceea ce inseamna mai mult timp si mai multe ocazii de erori umane (hartiile sunt pierdute „pe drum”).
3. Informatii despre procedura de prelungire a dovezii se gasesc pe forumuri – tribunalul si politia nu descriu in detaliu aceasta procedura. Mai mult decat atat, daca cei de la tribunal mai raspund la telefon uneori cei de la politie nu sunt disponibili la telefon.
4. Este foarte complicat sa se afle starea dosarului de urmarire penala in cazul accidentelor de circulatie minore. Inca nu am reusit sa aflam nici daca exista depusa o plangere in acest sens. La sectia de politie de pe str. Udriste in cele cateva ori cand am incercat sa aflam starea dosarului ni s-a spus ca persoana responsabila sa dea astfel de informatii este in concediu sau lipseste momentan. Solutia ar fi ca aceste informatii sa fie disponibile online – nu sa stea in sertarul unui Gigel care lipseste de la munca in repetate randuri.
5. Solutionarea dosarului de urmarire penala pentru accidentele minore fara victime dureaza foarte mult – aceasta inseamna ca toate persoanele cu dosare nesolutionate au nevoie de dovada de circulatie. Solutionarea mai rapida a dosarelor ar decongestiona personalul implicat in preluginrea dovezilor de circulatie.
6. Pentru prelungirea dovezii de circulatie (aplicarea unei stampile pe dovada emise) trebuie sa se prezinte posesorul personal sau altcineva care detine procura pentru asta. Ar fi mult mai usor daca posesorul dovezii ar putea fi reprezentat fara procura.