Initiativa legislativa privind conectarea caselor de marcat la ANAF si obligatia contribuabililor sa isi plateasca semnatura electronica in fiecare an pentru a putea sa isi declare online ce au de platit la fisc

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (6 evaluari, media: 3,83 din maxim posibil 5)
Încarc...

Care este ratiunea conectarii tuturor caselor de marcat la fisc? Cresterea veniturilor la buget? Dar un calcul pentru costurile de realizarea a softului , de implementare, de administrare si de utilizarea si integrare a informatiilor a informatiilor a fost facut? Care este estimarea de crestere a veniturilor raportat la ce costuri implica administarea acestui proces? Un astfel de calcul consider trebuie adus in fata opiniei publice si dezbatut. In acelasi timp s-a uitat Ministrul Finantelor si Presedintele ANAF la costurile actuale de administrare a veniturilor bugetarea , care nu implica doar elementele cuantificabile ( de genul salaraii- care sunt mici comparativ cu alte tari din UE , chirii, consumabile- care nu sunt – angajatii MFP din teritoriu inca mai solicita ” sponsorizari” de la contribuabili sub forma de hartie copiator, pixuri,etc.-) ci mai ales elementele NECUANTIFICABILE rezultate din slaba productivitate a angajatilor din ANAF calculata la volumul mare de declaratii si hartii conexe solicitate pentru orice venit impozabil, declaratie rectificativa, declaratii de indreptare erori materiale, documente de plata, etc. LA CARE SE ADAUGA NERVII SI TIMPUL PLATITORILOR DE IMPOZITE SI TAXE , care si acum in mileniul 3 stau la cozi interminabile pe holurile administratiilor financiare cu diverse probleme mai mici sau mai mari ca pe timpul comunismului. De ce nu se face nimic pentru schimbarea legislatiei actuale in care CONTRIBUABILUL TREBUIE SA FIE PERFECT, NU ARE VOIE SA GRESEASCA CA ALFEL e amendat, pedepsit, etc iar toti angajatii din structurile MFP sunt oameni normali care pot gresi si nu li se intampla niciodata nimic.
Concluzie: In loc sa cheltuiti iar, inutil, din averea tarii, milioane de euro pt crearea unui soft, implementarea lui, administrarea lui permanenta mai bine ati folosi energiile si sursele financiare sa faceti o lege in folosul afacerilor, cu logare pe mail pt declaratii si plata de impozite si globalizarea veniturilor astfel incat sa dispara PADUREA de declaratii in care chiar fiscul se incurca si pt care tine in functii personal cu salarii mici, dar si care aduc valoare adaugata mica. Pana nu se va schimba fundamental optica de a face o administrare eficienta a veniturilor bugetarea cu costuri minime si cu valoare adaugata mare si in folosul milioanelor de contribuabili si nu impotriva lor, orice solutie de crestere a acestor venituri nu face decat sa para doar o carpeala la un sistem corupt care nu stie ce sa mai scoata pentru a crea artificial locuri de munca dar si o piata artificiala de vanzare a unui nou tip de case de marcat/ solutii de softuri si poate chiar si socitati private de administrare.

In alta ordine de idei de ce actualul Guvern nu ia nici o masura de eliminare a costurilor suportate de contribuabili pentru semnatura electronica? In ce tara civilizata statul ia bani de la contribuabili pt ca acesti sa ii declare cat are de plata? Cat mai aveti de gand sa itretineti niste venituri artificiale si o piata artificiala creata prin forta de stat( prin legi) asupra propriilor contribuabili care , daca se conformeaza voluntar la declarare si plata sunt pedepsiti sa plateasca pt aceasta conformare?