Declaratia 088

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In urma schimbarii administratorului ni s-a solicitat depunerea declaratiei 088 si dupa trei luni de asteptare raspunsul a fost nu avem capacitatea si intentia de a desfasura activitati in scopuri de TVA.
Mentionez ca firma isi desfasura activitatea in domeniul constructiilor si efectele au fost urmatoare:
– stoparea activitatii
– disponibilizarea celor 6 angajati
– imposibilitatea de a participa la licitatii publice si contracte de lucrari prin cresterea artificiala a preturilor cu 20% ,motiv pentru care suntem scosi de pe piata incalcandu-ne dreptul la o concurenta loiala.
– acumularea artificiala si eronata a unor datorii la bugetul statului prin deducerea la fiecare factura a 20% avand ca efect crearea de pierderi si imposibilitatea de a plati furnizorii,salarii,bugetul statului.
Consider ca ni s-au incalcat drepturile din CONSTITUTIA ROMANIEI respectiv articolul 41 – dreptul la munca si articolul 45 , libertatea economica.
Nu se justifica activitatea functionarilor de la ANAF care au ajuns judecatorii nostri considerand dupa capacitatea dumnealor cine sa traiasca si cine sa moara mai ales ca sunt platiti din banii pe care sectorul privat ii varsa catre bugetul statului.
Prin aceasta metoda,consideram ca se distruge capitalul romanesc reprezentat de firmele mici si mijloci si se avantajeaza capitalul strain devenind un fel de sclavi in tara noastra.
Atata timp cat tranzactiile bancare si din trezorerie ,declaratiile lunare sau trimestriale pentru furnizori si clienti sunt sub controlul total al ANAF,consideram inoportuna solicitarea declaratiei 088.