Alegeri Parlamentare

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

VOT ONLINE.
Propun sa se voteze online pe site0ul Autoritatii Electorale Permanente.
Listele cu alegatori de la alegerile locale ii cuprimd sip e cei mai multi romani din diaspora. Acestia trebuie sa verifice daca sunt pe liste. Daca nu sunt atunci sa ceara sa fie inscrisi.
Identificarea se poate face cu CNI si securizare cu un password si eventual intrebari cheie.
In ziua votarii trebuie sa alegi ca optiune din lista de partide.
Online pot vota si cei din tara.

Se poate testa programul inainte de alegeri. Daca n

Pentru cei din diaspora ca sa voteze prin corespondenta inseamna:

1. sa trimita la Ambasada ca sa se inscrie
2. sa primeasca confirmarea si buletinul de vot.
3. si iar sa trimita.

Mult prea complicat pentru toti!
Treebuie sa astepte corespondenta la un anumit domiciliu la care nu stie daca o sa fie sau nu cand trebuie sa o primeasca.
Este prea complicat si vor fi incurcaturi.

Avem multi specialisti in IT care pot sa faca programul. Este la fel ca la o banca la care iti gestionezi conturile online.

Oricum eu am mari indoieli ca listele electorale sunt corecte. Trebuie si acestea verificate de specialisti IT sa se vada daca exista mai multe personae la acelasi CNP.
Am vazut la primele alegeri cum erau trecuti de doua ori acceleasi personae pentru ca votasera si pe liste suplimantare in primul tur si cei care au redactat noile liste i-au trecut din nou.
Acum nu se respecta legea ca sa fie afisate listele cu alegatori la sectiile de votare cu 20 zile inainte de scrutin, ca san nu mai spun ca nici sectiile de votare nu sunt semnalate in nici un fel.
Alta cudatenie este ca eu locuiesc la 7 minute de mers pe jos de doua sectii de votarea dar sectia unde sunt inscrisa eu este la 2 statii de tramvai, cam 3 km de mine.