Schimbarea actului de identitate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (15 evaluari, media: 4,67 din maxim posibil 5)
Încarc...

La schimbarea actului de identitate se cer de fiecare data copii după certificatul de naștere și căsătorie , actului de proprietate . Oare nu există un dosar al persoanei de la vechea înregistrare în care există aceste documente ,mai ales că nu se face nici o modificare fata de starea anterioara ?
Trebuie de fiecare dată să prezint aceste documente ?
Acum sa va prezint câteva cazuri în care SPELEP este pur și simplu depășit ,:
Am un act de proprietate cu care mă prezint care nu mai e valabil – am vândut proprietatea ,pot să îmi schimb actul de identitate ,de ce nu se verifică la Cartea Funciară valabilitatea?
Pot să îmi schimb reședința doar printr-un simplu accept al unei persoane care dă o declarație ca ma ia în spațiu ,fără nici în contract de închiriere înregistrat la ANAF ,fără nimic ,pur si simplu fara nici o legătură de rudenie ori orice alt motiv.
Toate aceste schimbări de reședința afectează printre altele și baza de date a celorlalte institutii ,în particular a ANAF-ului care trebuie să recupereze debitele datorate de acea persoană ,a registrului electoral si multe altele .
În principiu vreau să spun că avem un sistem de evidenta al persoanelor care trebuie schimbat radical pentru a putea fi folosit în sistemul integrat al celorlalte institutii ,un sistem rămas în urmă cu 30 de ani .
Apropo ,se cere sa se înapoieze si Cartea de alegător !!!!