Schimbarea actului de identitate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (9 evaluari, media: 4,89 din maxim posibil 5)
Loading...

La schimbarea actului de identitate se cer de fiecare data copii după certificatul de naștere și căsătorie , actului de proprietate . Oare nu există un dosar al persoanei de la vechea înregistrare în care există aceste documente ,mai ales că nu se face nici o modificare fata de starea anterioara ?
Trebuie de fiecare dată să prezint aceste documente ?
Acum sa va prezint câteva cazuri în care SPELEP este pur și simplu depășit ,:
Am un act de proprietate cu care mă prezint care nu mai e valabil – am vândut proprietatea ,pot să îmi schimb actul de identitate ,de ce nu se verifică la Cartea Funciară valabilitatea?
Pot să îmi schimb reședința doar printr-un simplu accept al unei persoane care dă o declarație ca ma ia în spațiu ,fără nici în contract de închiriere înregistrat la ANAF ,fără nimic ,pur si simplu fara nici o legătură de rudenie ori orice alt motiv.
Toate aceste schimbări de reședința afectează printre altele și baza de date a celorlalte institutii ,în particular a ANAF-ului care trebuie să recupereze debitele datorate de acea persoană ,a registrului electoral si multe altele .
În principiu vreau să spun că avem un sistem de evidenta al persoanelor care trebuie schimbat radical pentru a putea fi folosit în sistemul integrat al celorlalte institutii ,un sistem rămas în urmă cu 30 de ani .
Apropo ,se cere sa se înapoieze si Cartea de alegător !!!!

  • : Serviciul public de evidenta al persoanelor
  • : reducerea volumului de date solicitate| alta procedură de simplificare
  • : Reducerea documentelor pt cei care doar prelungesc valabilitatea actelor ,dar și verificarea mai atentă a celor ce își schimbă reședința .
  • George Petrineanu

    Foarte buna propunerea. Cu observația că e inutil și reprezintă o limitare a libertății să se ceară acceptul gazdei. În caz că se stă cu chirie sau c/o se poate menționa numele gazdei (fără accept!) și atît.
    Dar lucrul acesta e valabil la schimbarea de domiciliu.
    În cazul eliberării de act de identitate singura informație necesară este CNP.